Voetreflex Plus Anja

Over mij

Mijn naam is Anja Schieven en sinds 2015 ben ik gediplomeerd voetreflexPlus™ therapeute. Hiervoor heb ik een 3-jarige HBO-opleiding gevolgd in de Westerse én de Chinese voetreflexologie bij Total Health. Het geven van massages voelt voor mij als een tweede natuur. Hierin kan ik mijn gevoel, intuïtie en kwaliteiten kwijt. Ik houd van het werken met mensen – jong en oud – en vind dat leerzaam en inspirerend. Mijn missie is om in mijn praktijk een rustgevende, ontspannen- en inspirerende plek te bieden waar mensen met stressklachten en/of gebrek aan energie zich kunnen ontspannen, herstellen en mentaal en fysiek opladen.

anja

Plus betekent dat de methode van de officiële Chinese voetreflextherapie wordt gehanteerd. De holistische manier waarop men vanuit de natuurgeneeskundige visie kijkt, spreekt mij erg aan. De cliënt staat binnen de natuurgeneeskunde centraal waarbij er veel aandacht is voor zijn/haar problemen. Hierdoor kan de behandeling nauwkeurig op de cliënt worden afgestemd en, de harmonie tussen lichaam en geest worden bevorderd en/of hersteld. Geen mens, proces, klacht of therapie is hetzelfde. Dat maakt dat ieder mens een unieke behandeling krijgt. Tijd, aandacht en ruimte geven zijn erg belangrijk voor mij bij het geven van de massages. Ik blijf de ontwikkelingen op vakgebied volgen door regelmatige bijscholingen te doen.

Ik heb verschillende specialisaties gedaan:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Huidproblemen
  • Vermoeidheid problemen o.a. burn-out, chronische vermoeidheid en slapeloosheid
  • De vrouw, zwangerschapswensen, menstruatieproblemen, overgangsklachten
  • Zwangerschap en bevalling
  • Baby en Peuter Reflexologie
  • Rouwverwerking
  • Voetdiagnostiek

Voor mijn scriptie onderzoek ter afronding van mijn opleiding heb ik gekozen voor het onderwerp “ voetreflexPlus behandelingen bij bekkenpijn na de bevalling”. Degenen die ik heb behandeld tijdens dit onderzoek, hebben positieve effecten ondervonden van de behandelingen.